Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΜΜΕεεεεε

Η αξιοπιστία των ΜΜΕ είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τους "πάντες". Η δύναμη της πληροφόρησης (διακίνησης αλλά και κατασκευής) καθώς και το μονοπώλιο ερμηνείας των πληροφοριών και των γεγονότων (όπως κάνουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων-προπαγάνδας), θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο.
Μην ξεχνάμε ότι η εικόνα που έχουμε για το τι γίνεται στον κόσμο είναι η εικόνα που μας δίνουν τα ΜΜΕ. Και όταν αυτή η εικόνα είναι κατασκευασμένη, το ζήτημα που προκύπτει είναι: πώς στο διάολο είναι τελικά ο κόσμος; Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο δημόσιος διάλογος έχει (είχε) αντικατασταθεί από τα, εκ των προτέρων επιλεγμένα) τσιτάτα των δημοσιογράφων και των παρουσιαστών. Το μπανιστήρι στις "ειδήσεις των 8" έχει τίμημα: σου δίνουν οι άλλοι τις απαντήσεις που ψάχνεις. Μάλλον, σου δίνουν οι άλλοι απαντήσεις δικές τους, που νομίζεις ότι ψάχνεις.
Σίγουρα ο κόσμος δεν είναι όπως μας τον παρουσιάζουν.

Δείτε (εδώ) μια κατασκευασμένη είδηση. Μην εκπλήσσεστε... χωνέψτε το.

Σε αντίθεση με τον ANemo δεν θεωρώ ότι φταίει η έλλειψη τσίπας ή αξιοπρέπειας ή όποιου άλλου ηθικού χαρακτηριστικού. Η διαπλοκή είναι φυσικό επακόλουθο μιας συγκεντρωποιημένης-κρατικής εξουσίας και ενός ιοκονομικο-πολιτικού συστήματος που κυριαρχεί μέσω του χρήματος: όλο μαζί λέγεται Κρατιστικός καπιταλισμός. Όσο θα υπάρχει αυτός τα δεινά θα πολλαπλασιάζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου