Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Δεν είναι αργία...

Τελικά κάθε επιλογή εικόνας/συμβόλου από τα μμε έχει πολιτικά (ή καταναλωτικά) κριτήρια. Πως (ξανά-)οδηγήθηκα σε αυτό το συμπέρασμα; Δείτε την φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο της Καθημερινής για την πρωτομαγιά. Ποιό είναι το πολιτικό κριτήριο και ο πολιτικός στόχος στην συγκεκριμένη εικόνα-άρθρο; Να απο-πολιτικοποιήσει την ημέρα της πρωτομαγιάς. Και πως νομίζει ότι θα τα καταφέρει; Με τον να βάζει παιδιά να ακουμπάνε λουλούδια σε κάποιο μνημείο (αλλά ποιο μπορεί να είναι αυτό το μνημείο;) σε ύφος τελετουργικό-εορταστικό.

Αλλά...

... η πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή. Όσοι/ες από εσάς έχετε μια κάποια ιστορική "μνήμη", θα το ξέρετε: η πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα συντονισμένης απεργίας.

... και το σίγουρο είναι ότι φέτος η πρωτομαγιά έχει άλλο χαρακτήρα: είναι πολύ πιο ριζοσπαστικοποιημένη από κάθε άλλη πρωτομαγιά των τελευταίων ετών. Όσο και να προσπαθούν οι κύριοι της Καθημερινής, (και όλα τα φερέφωνα) την ριζοσπαστικοποίση, την συσπείρωση και την ταξικοποίηση του κοινωνικού ανταγωνισμού δεν μπορούν να την κρύψουν...
... και φυσικά δεν μπορούν να την "δουν" και όσοι/ες "ενημερώνονται" από τα μμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου