Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

5-5-2010

Αναδημοσίευση από εδώ.

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Θεωρούμε ότι κανένας από όσους χρησιμοποίησαν τις μολοτοφ για να κάψουν την τράπεζα δεν είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν οποιονδήποτε. Η κακή συγκυρία και η σε μεγάλο βαθμό μαλακισμένη νοοτροπία (πείτε το και ανευθυνότητα) των μολοτοφάκιδων προστίθενται σε μια μεγάλη εγκληματική ενέργεια από την πλευρά των αφεντικών: το να θεωρούν τα μέτρα εργασιακής
ασφάλειας περιττά έξοδα. Το θέμα της εργασιακής ασφάλειας ήταν διακύβευμα έντονων αγώνων στην δεκαετία του 60 και 70.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μην πολιτικοποιηθούν τα τρία θύματα: ούτε δικά μας να είναι, ούτε δικά τους. Να πολιτικοποιηθούν οι ευθύνες του καθενός για το συμβάν. Κυρίως ας λειτουργήσει ως μάθημα (με πολύ ακριβά δίδακτρα): ότι η φωτιά καίει.

Βέβαια ήδη (χωρίς να μας εκπλήσσει) οι από πάνω έχουν κάνει ήδη την διαχείριση του συμβάντος: ταύτισαν την μαζική διαδήλωση με κάποιους μολοτοφάκιδες και τους μολοτοφάκιδες με την αντιεξουσία και όλους αυτούς με δολοφόνους (εδώ). Η εξουσία ήδη εξαπέλυσε τις δυνάμεις τρομοκράτησης (έτσι και αλλιώς θα γινόταν) με πρόσχημα τα γεγονότα και τους νεκρούς: έχουν εισβάλει σε χώρους οργανώσεων και καταλήψεων, έχουν εισβάλει σε σπίτια σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και τραυματίζοντας κόσμο... και άλλα τέτοια ωραία δημοκρατικά πράγματα. Ο Χρυσοχοίδης αποκάλεσε την σημερινή μέρα ως μαύρη ημέρα για την δημοκρατία. Αυτή η φράση είναι κλασσική περίπτωση αντεστραμμένης έννοιας: τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της εξουσίας τις επιστρέφει σαν χαρακτηρισμό σε όσους και όσες αντιστέκονται.

Ήδη με τις δηλώσεις των πολιτικών για εθνική συνεννόηση, εθνική ομοψυχία κλπ διαφαίνεται που πάει το πράγμα: απαγόρευση των διαδηλώσεων, των απεργιών και καταστολή γενικά των κοινωνικών αντιστάσεων. Το συμβάν αυτό θα το χρησιμοποιήσουν ως ένα επιπλέον όπλο στο οπλοστάσιό τους. Το δικό μας χρέος είναι να τους αφοπλίσουμε : και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ένα σοβαρό κοινωνικό κίνημα, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να έχει ως στόχο τον αφοπλισμό της εξουσίας: ειδικά στην δημοκρατία
που δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχει και ανάγκη της ένοπλης διασφάλισής της... Στην δημιο-κρατία όμως;

Ένα είναι σίγουρο: η κατάσταση είναι βουτηγμένη στο μπαρούτι.
Επίσης, σημερινή διαδήλωση ήταν μαζικότατη (χωρίς να σημαίνει από μόνο του κάτι). που δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι αντίθετο με τα μέτρα. Μαζικοί αγώνες σημαίνει κοινωνική δράση. Αν κάτι τρομάζει την εξουσία είναι το ωστικό κύμα της βίαιης κατάρρευσης της ιδεολογίας της. Χρέος μας είναι να εντείνουμε αυτή την κατάρρευση.

Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου