Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

"Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα «Γερμανός» στο Βύρωνα"

(εδώ) η ιστορία με την "Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα «Γερμανός» στο Βύρωνα".

κι εδώ ένα σχόλιο με το οποίο συμφωνώ:

Το γεγονός ότι οι μπάτσοι θέλουν να γίνουν ήρωες (χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος) θέτει πρακτικά σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι από αυτούς που παρουσιάζονται ως κακοποιά στοιχεία, δηλαδή οι "ληστές" κλπ Το αν συμφωνεί κανείς ή αν δικαιολογεί τις ληστείες δεν είναι πια καθόλου ουσιαστικό μπροστά στο διαρκή γκανγκστερισμό των διάφορων ανυπόληπτων που επειδή η υπηρεσία τους τους προμηθεύει με ένα γκάνι. Μάλλον θεωρούν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες της τάξης. Φυσικά στο κλούβιο κεφάλι ενός ανθρώπου που επέλεξε με αντάλλαγμα ένα ψωρομισθό να φυλάει τα συμφέροντα κάποιου αφεντικού του δε μπορεί να υπάρχει η σκέψη των κοινωνικών αιτιών της παραβατικότητας. Όμως πρέπει να μπεί ένας φραγμός για το κατά πόσο μπορούν τέτοιου είδους άνθρωποι να προκαλούν τέτειου είδους μακελειό, όπως αυτό στο Βύρωνα.


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μάστιγα? τον καουμπόυ μπάτσο...

Τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί μια ιδεολογία στους στρατόμπατσους: ότι το πιστόλι είναι η προέκταση του καθήκοντός τους. Αυτό επιτρέπει την ευκολία στην χρήση του. Και μπροστά σε μια γενική υποτίμηση, μείωση και έναν γενικό υποβιβασμό της έννοιας της ζωής, και δεδομένης της "μηδενικής ανοχής", στο δίλημμα ζωή ή καθήκον υπάρχει νικητής. Το καθήκον. Καθήκον που μπορεί να αφορά ακόμα και στην υπεράσπιση μερικών ψωροχιλιάρικων...

-------

Και θέλω να συμπληρώσω ότι όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η οικονομική συμπίεση η ληστεία θα γίνεται διέξοδος για όλο και περισσότερο κόσμο... όσο δεν θα διατρανώνεται ένα κοινωνικό μαζικό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου