Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Οι φόβοι του Mega δεν είναι δικοί μου φόβοι

Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους. Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς σε ποια αρένα θέλει να μας σπρώξει ο "εχθρός".

Στις κεντρικές ειδήσεις του Mega στις 12/1/2009, με μια ενορχηστρωμένη κουβεντούλα προσπάθησαν να μας πουν ότι μετά τα τελευταία γεγονότα και μετά την απαγωγή του καλοκάγαθου και αυτοδημιούργητου εφοπλιστή (εδώ) η κοινωνία ανησυχεί για την ασφάλειά της, οι πολίτες δεν τολμάν να βγουν έξω από τα σπίτια τους κλπ κλπ.
Θέλω να ρωτήσω: από που αντλούν αυτή τη βεβαιότητα για το τι αισθάνεται η κοινωνία; Έχουν κάποια αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης "ποιοτικών" χαρακτηριστικών ή βασίζονται σε κάποια αυθαιρεσία;
Γιατί (με στυλ πρετεντέρη) θέλω να καταστήσω σαφές ότι: οι φόβοι αυτοί που εκφράζουν είναι δικοί τους φόβοι, όχι δικοί μου.
Η εικόνα ενός καλοκάγαθου και αυτοδημιούργητου εφοπλιστή που απήχθη και κινδυνεύει επειδή δεν έχει κοντά του τα φάρμακα, δεν συγκινεί. Δεν συγκινεί γιατί ο εφοπλιστής αυτός και όπως όλοι οι εφοπλιστές και όπως όλα τα αφεντικά, με μια άγρια επίθεση εδώ και 3 δεκαετίες έχουν ρημάξει όλες τις κοινωνικές δομές (και τον τομέα της υγείας πρωτίστως, δες φάρμακα), έχουν ρημάξει τους φυσικούς πόρους και έχουν σκορπίσει θάνατο και μόλυνση.
Το ύποπτο ρεπορτάζ-χαβούζα με το "αστυνομικο-πολιτικό" περιεχόμενο και με το επιχειρηματικό CV του εφοπλιστή (θυμίζει μαύρη διαφήμιση) έχει σαφές περιεχόμενο και έκκληση: "αφεντικά ενωθείτε. Κινδυνεύουμε".
Η έκκληση για συσπείρωση των αφεντικών, εμάς δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου