Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδηλώσεις κατά του «κρατισμού» στην Ουάσιγκτον

(Εδώ) το άρθρο της καθημερινής...

Οι αμερικάνοι αντιδρούν, λέει, στον κρατισμό που προσπαθεί να επιβάλει ο Ομπάμα. Λογικό είναι: όταν επί δεκαετίες η προπαγάνδα έλεγε ότι ο κρατισμός = σοσιαλισμός = κομουνισμός = ΚΑΚΟ, τώρα που χρειάζεται (περισσότερο) κράτος ο κόσμος αντιδράει.

Αδιέξοδο για το σύστημα.

Η ελεύθερη αγορά χρειάζεται ετερορύθμιση... έντονη ετερορύθμιση. Και για την ελεύθερη αγορά, ρύθμιση σημαίνει ανακατανομή του πλούτου.

Δείτε και (εδώ).
Ο υπότιτλος του άρθρου "Οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο 10.000 για τον κάθε πολίτη στα πλαίσια των προσπαθειών τους να «νικήσουν» την οικονομική κρίση", εσκεμμένα δημιουργεί την εντύπωση ότι οι κυβερνήσεις (η επίσημη πολιτική δηλαδή) έδωσαν στους "πολίτες" από 10.000 δολάρια για να ξεπεράσουν την κρίση.
Στην πραγματικότητα αυτό που έγινε είναι το αντίστροφο. Πήραν από κάθε "πολίτη" και τα έδωσαν στο σύστημα, δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό και αν είναι αυτόρυθμιση της αγοράς...
...και στο τέλος θα μας λένε ότι οι αγορές έχουν τον τρόπο να ρυθμίζονται. Φυσικά.


1 σχόλιο:

  1. Όπως γράφει και η Καθημερινή, "Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις ΗΠΑ, οργανώθηκε από τη Freedomworks, ένα κίνημα που ζητά τη μείωση των φόρων, λιγότερη κρατική παρέμβαση και περισσότερη οικονομική ελευθερία."

    Freedomworks, σε ελεύθερη μετάφραση:
    "Η Ελευθερία Δουλεύει"...

    Αντίφαση εν τοις όροις ή σε απλά ελληνικά:

    Ποιος δουλεύει ποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή